Ładowanie Wydarzenia

« Wydarzenia

  • To wydarzenie minęło.

Happysad – koncert

3 listopada godz. 19:00

| 46 zł - 56 zł
2017 Happysad fot_Przemek Bednarczyk(4) (Medium)

Zmiany pór roku to pewnik, taki sam jak jesienna trasa Happysad. Po dobrze przyjętej, najnowszej płycie Ciało Obce, oraz intensywnym okresie plenerowym, jeden z najczęściej koncertujących zespołów w naszym kraju, rusza ponownie w Polskę. „W tym roku mija 10 lat od wydania Nieprzygody, bardzo ważnej dla nas płyty, która według wielu dziennikarzy i fanów była naszym nowym początkiem. Nagrana w profesjonalnym studiu S4 pod okiem Leszka Kamińskiego czyli osoby w tej branży najznamienitszej, sprawiła, że nazwę naszego zespołu po raz pierwszy mogliśmy przeczytać na szczycie zestawienia najchętniej kupowanych płyt. Ta trasa to oczywiście ukłon dla tego wydawnictwa. Kilka utworów z Nieprzygody na pewno znajdzie się w jesiennej setliście. To był rok 2007, a jesteśmy w 2017. Nie lubimy patrzyć w przeszłość, raczej żyjemy tym, co tu i teraz, dlatego ogrywać będziemy także utwory z płyty najnowszej, która premierę miała w lutym tego roku” – mówią muzycy zespołu.

2017 logo HAPPYSAD (Medium) (2)

Skład zespołu:

Kuba Kawalec – wokal, gitara

Łukasz Cegliński – Pan Latawiec – gitara, wokal

Artur Telka – bas

Jarek Dubiński–Dubin – perkusja

Maciej Ramisz – instrumenty klawiszowe, gitara, wokal

Michał Bąk – saksofon, instrumenty klawiszowe

2017 Happysad fot_Przemek Bednarczyk(4) (Medium)1

Biografia

Happysad powstał w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej. Od lat jest jednym z najpopularniejszych polskich zespołów, wyprzedających bilety na swoje koncerty. Zespół ma na koncie ponad 1000 koncertów w całym kraju, 3 platynowe i 4 złote płyty oraz rekordy frekwencji w kilkunastu popularnych klubach w Polsce. W lipcu 2004 nakładem S.P. Records ukazał się debiutancki album zespołu „Wszystko jedno”. W kwietniu 2007 magazyn Teraz Rock umieścił płytę „Wszystko jedno” wśród 50 najważniejszych albumów w historii polskiego rocka. Album ma status złotej płyty, podobnie jak kolejna płyta „Podróże z i pod prąd”. W połowie roku 2006 w zespole nastąpiła zmiana perkusisty – Maćka Sosnowskiego zastąpił Jarosław Dubiński. 1 września 2007 podczas III edycji organizowanego przez zespół happysad festiwalu SKARfest miała miejsce premiera trzeciego krążka zespołu – „Nieprzygoda”. Premiera tej płyty znalazła się na pierwszym miejscu OLIS – listy najlepiej sprzedających się płyt w Polsce i szybko została złotą płytą. Koncertowe wydawnictwo DVD Happysad „Na żywo w STUDIO” zyskało status złotej płyty już w dniu premiery, 24 listopada 2008, a w maju 2009 r. DVD uzyskało status platynowej płyty.

!cid_4AF1E9BA99F644FE9054E9CF3FF1C635@Laptop

W październiku 2011 ukazało się jubileuszowe wydawnictwo „Zadyszka”, podsumowujące dziesięć lat działalności zespołu, składające się z dwóch płyt. Na pierwszym krążku 13 zaprzyjaźnionych zespołów gra utwory Happysad, a drugi to DVD z koncertem zespołu z Jarocina z udziałem urodzinowych gości. Kolejne premierowe płyty zespołu debiutowały na szczycie OLISu i szybko pokrywały się złotem, a wydana w 2009 r. płyta „Mów mi dobrze” oraz pochodząca z 2012 r. „Ciepło/zimno” zyskały status platynowej płyty. 4 grudnia 2013 roku ukazało się kolejne wydawnictwo DVD i 2CD dokumentujące występ zespołu na Przystanku Woodstock w 2012 i – jako zdobywca Złotego Bączka – w 2013 roku. W lutym 2014 roku zespół rozpoczął współpracę z producentem Marcinem Borsem, z którym nagrał album “Jakby nie było jutra”, który w październiku 2014 r. zadebiutował na 1 miejscu OLIS, spotkał się z bardzo dobrymi recenzjami i w ciągu miesiąca zyskał status złotej płyty. Najnowsza płyta zespołu „Ciało obce” ukazała się 10 lutego 2017 r, a albumowi towarzyszy 11 wideoklipów zrobionych przez ekipę SKY Piastowskie.

Dyskografia:

„Wszystko jedno” – 2004 r. (SP Records)(złoto)

„Podróże z i pod prąd” – 2005 r. (SP Records)(złoto)

„Nostress/Łydka” – 2006 r. – singiel (SP Records)

„Nieprzygoda” – 2007 r. (SP Records)(złoto)

„Na żywo w Studio” – 2008 r. – 2DVD (Mystic Production)(platyna)

„Na żywo w Studio” – 2009 r. – 2CD (Mystic Production)

„Mów mi dobrze” – 2009 r. (Mystic Production)(platyna)

„Zadyszka” – 2011 r. – CD/DVD (Mystic Production)

„Ciepło/Zimno” – 2012 r. (Mystic Production)(platyna)

„Przystanek Woodstock 2013” – 2013 r. 2CD/DVD(Złoty Melon)

„Jakby nie było jutra” – 2014 r. (Mystic Production)(złoto)

„Ciało obce” – 2017 r. (Mystic Production)

Szczegóły

Data:
3 listopada
Czas:
19:00
Koszt:
46 zł - 56 zł
Wydarzenie Kategoria:

Miejsce

Klub Akcent
ul. Wybickiego 38
Telefon:
56 46 210 24

Organizator

CK Teatr w Grudziądzu
Telefon:
56 69 68 901
Email:
ewelina@teatr.grudziadz.pl
Strona internetowa:
www.teatr.grudziadz.pl